Lenovo A850 aku.








              Bismillahirahmanirrahim. Sapipila? Sapipi ? haha apa yang fasha merepek ni.  K aku tak merepek k itu bahasa Myanmar tau. Okay Rabu or Khamis minggu lepas aku tak pasti lupa hari apa . aku beli Handphone baru. Before ni aku guna handphone cikai je Handphone gambar kat bawah ni. :




               


Nokia C3 . Haha malas aku nak ambik gambar yang asal sebab dah buruk . Dah macam handphone apa dah . Apa taknya dari form 3 aku guna handphone tu. Dah berapa ramai boyfirend aku , skandel aku , musuh aku contact aku pakai handphone tu. Haha .



   Lenovo ni kira first time ah aku guna handphone Android . Kuno Gila aku ye tak ? orang dah berapa tahun pakai anroid aku baru first time nak pakai. Mana taknya duit takda sayang :') . aku beli Lenovo tu pun duit hasil aku kerja kilang haritu . Aku tak suka mintak mintak dekat mak ayah ni sebab benda alah tu dah la mahal. nanti aku tak pandai nak hargai macam Handphone nokia aku tu aku main campak je jatuh bawah katil apa semua dah normal dah tu. Pergi bilik air pun aku selalu bawak tau nak meseg dengan boyfriend punya pasal. Tapi semua kisah lama lah , sekarang aku dah ada yang baru. Tapi aku takkan lupakan Nokia ni lah sebab dia dah banyak berjasa dekat aku.



Mula aku ingat nak beli handphone samsung Galaxy Grand tapi mahal lah weh RM900 . gaji aku pun baru seribu lebih . aku nak bagi mak ayah lagi apa semua. Better aku beli handphone Lenovo besar pun besar murah pun murah dan puas hati daripada samsung . aku bukan nak kata apa lah ,maybe Lenovo tak sefamous macam Samsung ,tapi Lenovo tetap ada kualiti. Orang kata Lenovo Made in China macam tak da kualiti . aku sangkal benda alah ni sebab dulu pun aku ada cakap macamtu jugak. Tapi lepas dapat penjelasan daripada Cina tokey kedai Handphone tu aku dah faham sekarang. Lenovo banyak barang komputer tapi samsung ? Samsung banyak Hang tapi Lenovo tak . Even Samsung Note 3 pun ada hang . tapi aku tak kata samsung tu tak bagus . Samsung pun bagus jugak . Camera Lenovo pun tak sebagus samsung . Tapi Lenovo aku suka internet laju gila. Tapi macamana pun handphone mana mana pun ada kelebihan dengan kelemahan dia jugak . sebab semua teknologi kita yang cipta :') . ciptaan Allah je yang kita tak boleh nak kata ada kelemahan. Pesawat MH370 dekat Malaysia pun tak dapat jumpa lagi kan ? SubhanAllah hebatnya kuasa Allah . Aku harap Handphone aku ni tahan lama .Amin :') kbai.




















SUKA ? LIKE JER. JANGAN LUPA KOMEN .THANKS ;)

7 comments:

  1. mahalnya. saya beli rm 500 je.

    ReplyDelete
  2. Sya beli utk anak sya harga dlm rm469 sandakan .anak slalu complain ..mumi..knapa bla dwnload app tdk boleh.tdk ckup space gitu.bila sya cek d memory cd,smua app,pic,lagu tdk p memory cd.bru beli memory 8gb.
    Sda htr p kdai..format blk..sma jg problem.bru2 ni antar g p kdai,tiba2 pho..skjap hdp skjap mati...bosan bnk btul problm.

    ReplyDelete
  3. Sy bru beli smlm, lenovo a 285t, tp br gu e dlm 2 jam btri dh 29%...padahl bateri 2000. Nak gne inteent pon slow, signal dpt E je, tkr settig nk jd H+ x dpt. X pasti knpe. Kene pegi smula kdai suh die yg settingl beli lenovo ni sb saiz besr,

    ReplyDelete