mid year exam ? alright then -,-


        


                  Bismilahirahmanirrahim :) haha . tak comel macam sekarang kan aku dalam gambar tu ? haha .actually masa form 1 okay . form 1 ;D  k abaikan ;p . actually gamba tu  tak ade kena mengena dengan result mid- year exam aku . serius result aku totally hampeh .  ya pengakuan jujur ya diulangi macam hampeh .haha . okay tapi aku bersyukur sebab tu semua dari usaha titik peluh otak aku sendiri memerah macam kelapa nak perah santan tu nak mencari jawapan . tambah tambah lagi soalan add math , memang berdenyut otak aku dibuatnya .haha . at least aku tak meniru dalam peperiksaan macam budak budak lain .iya memang ada yang meniru ye anak -anak . haha . tapi disebabkan diriku tidak mahu digelar 'BARUA"  aku hanya mampu mendiamkan diri . namun jauh disudut hatiku terasa perih gila . hatiku bagai kertas A4  yang disiat -siat . Kita bagai bangkai bernyawa nak menghafal nota tu . berpeluh peluh badan semua sampai tak cukup tisu nak lap.mata lebam menghafal buku . kau semua meniru ? amboii banyak cantekk ? lepas tu dapat result gempak bangga lah tu cikgu puji kau . menyampah . aku jealous ? memang aku jeaolous . jealous dekat orang yang takda hasil kerja sendiri .


kalau kau dapat jadi dokter , tapi dokter yang suruh potong kaki kanan terptoang kaki kiri buat pe weh . kalau kau jadi engineer , jadi enggieer reban ayam je buat apa weh ? k seriusly aku memang bengang gila kot orang yang meniru ni . hurr --'


 mid exam aku semua menurun kecuali BI ,dengan Sivik ,haha . Aku tak expect pun markah aku macam tu .haha . Sivik Most The Bestest Subject .aku dapat 98 % . bangga . salah satu satu soalan . at least aku bersivik .haha . k bajet . Seriusly memang aku rasa nak tergelak bila dapat result kali ni .haha . k baru aku sedar ilmu aku tak penuh di dada . haha .  k nak tengok result aku ? .aku malu gegilaa nak tunjuk actually .haha . tapi ekslusif di blog aku yang tak berapa nak comel ni okay . cute je .haha



  Ni result aku Masa Test 1 :



   Bahasa Inggeris 69%B
   Biologi       70% B+
   Bahasa Melayu 70% B+
    Fizik       35% G
   Kimia      75 % A -
   Matematik  33% G
   Matematik Tambahan 17% G
   Pendidikan Islam 68% B
   Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan 74 % B+
   Sejarah  40% E
   Sivik Dan Kewarganegaraan 82% A
   ICT 72% B+



haha .teruk bukan ? actually aku memang lemah gila bab mengira . aku tak suka N O M B O R jyeahh :D . sejarah aku haha macam hampeh bukan ? k aku memang buta sejarah . tak minat . kimia actually memang aku tak sangka dapat A - .haha. aku benci kot dekat kimia . aku target fail jo . menangis aku dekat rumah melalak lalak .bangga kimia dapat A .haha



Ni Result aku masa Mid - Year



   Bahasa Inggeris 72 % B+
   Biologi 40 E
   Bahasa Melayu 54 % C
   Fizik 20% G
   Kimia 36 % G
   Matematik 51 % C
   Matematik Tambahan 9 % G
   Pendidikan Islam 68% B
   Pendidikan Jasmani 54 % C
   Sejarah 73 % B +
   Sivik Dan Kewarganegaraan 98 % B+
   ICT 57 % C



haha .,see ? result aku macam rojak kan ? k sumpah aku tak suka makan rojak . *pengakuan . haha .see ade 3 fail . yeahh bestnya dapat 3 fail .haha .memang tak lah kan . ape namanya budak sains aku ni kalau kimia, biologi, fizik ,add math macam haremm ? . ish kurang cerdiknya aku .haha . actually . kimia dengan biologi tu aku belajar . tapi dekat sekolah je .haha . yang fizik tu hareem nak belajar sebab cikgu takda lama then nak dapat cikgu ganti pun lambat .cikgu ajar ke tak ajar ke tetap tak paham jugak .haha . k lepas ni aku bertekad nak belajar gegila . jadi gila sampai masuk hospital bahagia pun takpe lah .haha .eh eh  jangan lah doakan . haha .  k seriusly memang aku happy dapat result sejarah tu ,haha . Aku dah korban kan masa aku 6 jam untuk study sejarah tu je .haha .nasib otak aku tak gila . fist time kot dapat B sejarah seuumur hidup aku .selalu ni pun C je manjang .haha . k memang aku tak suka sejarah :D


  lepas ni aku nak kurangkan main message . abah aku pun dah pandai stalker phone aku .haha .aku nak kurangkan onlinee .dan tugas aku mesti lah belajar .jyeah. haha . tetiba . tiada guna untuk menyesali kegagalan sedangkan waktu terus beputar tanpa kita sedari . kunci kejayaan adalah tidak mudah berputus asa dan terus mencuba, mencuba dan mencuba .haha . yeah  ade gaya ustazah fadzilah kamsiah tak ? haha . k best jugak jadi kaounselor actually .haha


 k aku nak sumbung buat keje ict .sakit jari aku menekan keyboard ni nanti luntur colour dia dek terkena kuku jari aku yang macam harimau .haha . kbai : )










SUKA ? LIKE JER. JANGAN LUPA KOMEN .THANKS ;)

No comments:

Post a Comment